Via de WMO heb ik een indicatie gekregen voor 2 uur ambulante begeleiding per week. Ondanks dat dit eigenlijk mijn eigen beroep is, weet ik nu hoe fijn het is om deze begeleiding te krijgen. De begeleiding is gesteld aan doelen. Na 33 maanden thuis te zijn, kan ik nu herstellen en mijn belastbaarheid opbouwen buitenshuis.

Maar hoe doe je dat? Ik sta niet in het doelgroepenregister, heb geen indicatie voor dagbesteding,, kan niet re-integreren omdat ik mijn leuke baan kwijt ben en ik val niet tot de doelgroep met een afstand tot de arbeidsmarkt. Waar sta je dan als persoon die in deze situatie overal buiten valt?

De organisatie waar ik begeleiding van krijg is “Hulp die Helpt”. Ik heb de mogelijkheid gekregen om de uren die ik aan kan (2 uur per week) bij hen te mogen komen. Niet als cliënt en niet als begeleider. Als mezelf, om te ontdekken wat ik nog aankan, kan en zou willen (met de begeleiding op de achtergrond). Hier ben ik zo dankbaar voor dat ik deze mogelijkheid heb gekregen! Ik pak het dan ook met beide handen aan !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *